Jadłospis
W tym miejscu znajdą Państwo aktualny jadłospis na każdy dzień tygodnia.
- Śniadanie
- Chleb wieloziarnisty, masło plasterki szynki drobiowej, słupki papryki, herbata owoce leśne
- Obiad
- Zupa ogórkowa z ziemniaczkami i lubczykiem. Wiosenny kociołek (cukinia, marchew, por) warzywny z cieciorką, ryż, woda z melisą
- Podwieczorek
- Chlebek chrupki z kremowym twarożkiem z wiśniami
Alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: serwatki, laktitolu.
- Śniadanie
- Owsianka z żurawiną, chleb żytni ze słonecznikiem, masło, plasterki sera żółtego dojrzewającego, słupki marchewki, herbatka melisa
- Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. Kotleciki mielone, panierowane, pieczone w piecu, ziemniaki puree, surówka z pieczonych buraczków, kompot rabarbarowy
- Podwieczorek
- Koktajl bananowy z siemiem lnianym, wafle ryżowe
Alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: serwatki, laktitolu, jaja i produkty pochodne.
- Śniadanie
- Chleb graham, masło, jajecznica sałata, herbatka żurawinowa
- Obiad
- Wiosenna zupa jarzynowa z fasolką szparagową. Domowe drożdżowe racuszki z jabłkiem, kleks jogurtu naturalnego, marchew z sezamem, kompot żurawinowy
- Podwieczorek
- Pesto pietruszkowo-bazyliowe ze słonecznikiem, bułeczka musli
Alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: serwatki, laktitolu, jaja i produkty pochodne.
- Śniadanie
- Jaglanka na mleku z wiśniami, chleb wieloziarnisty, masło, plasterki sera białego ze szczypiorkiem, herbatka malinowa
- Obiad
- Krem kukurydziany z grzaneczkami razowymi Polędwiczki z kurczaka z salsą pomidorową, kasza bulgur, surówka z młodej kapusty z koperkiem, kompot jabłkowy
- Podwieczorek
- Słupki warzyw(papryka, kalarepa, ogórek) z hummusem
Alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: serwatki, laktitolu, sezam
- Śniadanie
- Chleb żytni, masło, sałatka z makaronem orzo, rzodkiewką, ogórkiem, koperkiem, jogurtem naturalnym, herbatka z rooibos
- Obiad
- Zupa szczawiowa z jajkiem. Paluszki rybne z dorsza, gotowane ziemniaki, groszek z marchewką, woda z cytryną
- Podwieczorek
- Domowe ciasteczka owsiane
Alergeny: Zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem: serwatki, laktitolu, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne.